Diagnostiek en Neuro-psychologie

Bij een psychodiagnostisch onderzoek proberen we het functioneren van een persoon te beschrijven en begrijpen in de context. Dit onderzoek gebeurt op verschillende wijzen, bijvoorbeeld via observatie, een interview, spelopdrachten, vragenlijsten, etc. Diagnostiek wordt gebruikt om informatie te verzamelen, oorzaken te vinden en diagnoses te stellen.
Binnen Elan Groepspraktijk doen wij aan diagnostiek in zoverre dat kadert in een therapeutische begeleiding. Er kan een eerste stap worden gezet om vermoedens te checken waarna we meer gerichtere hulp kunnen bieden. Psychodiagnostiek kan immers een schat aan informatie opleveren. Maar… we zijn er ons tevens van bewust dat onderzoek en resultaten met veel voorzichtigheid moeten benaderd worden. Testresultaten dienen telkens begrepen te worden binnen de context van het ruimere verhaal van cliënten. Daarom doen we diagnostiek altijd in samenspraak met u. We vinden het erg belangrijk dat er niet nodeloos getest wordt maar dat diagnostiek een toegevoegde waarde betekent het proces.
Concreet betekent dit dat er minstens een gesprek - over o.a redenen, doelen, nut en nadelen van testing - vooraf gaat aan het onderzoek. Nadien worden de resultaten uitvoerig besproken, meegenomen in verdere vervolggesprekken en kan een advies geformuleerd worden.
We doen dus aan ‘persoonlijke diagnostiek’, maar baseren ons daarbij wel op de gangbare testmethoden en classificatie volgens de DSM (Diagnostic and Statistical manual of Mental disorders). Dat laat ons immers toe te overleggen met collega’s, indien nodig.
Moest blijken dat een formele diagnose van een psychiater-geneesheer wenselijk is (bvb. om medicatie-voorschriften of extra steunmaatregelen te kunnen verkrijgen) werken wij graag samen en/of verwijzen wij u met zorg door (binnen ons netwerk).

Aanbod ‘Kinderen en jongeren’:

sarah van thillo

Sarah Van Thillo
Psychologe & Kindertherapeute i.o.
Kinderen, jongeren, gezinnen
meer info

Ma - NM en AV
Za - NM

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bel Sarah Van Thillo 0468 - 297 185

Aanbod ‘Volwassenen’:

Daphne Surink, psycholoog en psychotherapeut i.o. in Elan Groepspraktijk Merksem

Daphne Surink
Psycholoog &
Psychotherapeut i.o.
Volwassenen, jongeren
meer info

Di - VM - NM en AV
Vr - VM - NM en AV  

mail Daphne Surink Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bel Daphne Surink 0487 - 473 407

 

Vorige pagina