Waarom een beroep doen op een bemiddelaar?
Ruzie maken en conflicten horen bij het leven. Als mensen zijn we allemaal uniek en ook verschillend. Deze verschillen kunnen echter leiden tot conflicten die hoog kunnen oplopen. Soms geraken jullie er zelf niet meer uit en lukt normaal met elkaar praten niet meer en kan een bemiddelend gesprek onder professionele begeleiding van een neutrale en onpartijdige bemiddelaar jullie helpen om tot oplossingen te komen. De bemiddelaar helpt jullie om het conflict hanteerbaar te maken en om inzicht te krijgen in wat er juist bij elk van jullie speelt. De bemiddelaar ondersteunt jullie om ieders belangen, noden, zorgen en behoeften helder te krijgen en te helpen begrijpen. Van daaruit begeleidt en stimuleert de bemiddelaar jullie om samen te werken naar een zelf gekozen oplossing waar jullie beiden achter staan.

 

Wat zijn de voordelen van bemiddeling?
Bemiddeling is sneller, goedkoper en minder belastend dan een gerechtelijke procedure.
Jullie hebben zelf de controle over de gewenste afspraken en oplossingen terwijl in een gerechtelijke procedure jullie afhankelijk zijn van het oordeel van de rechter wat juridische onzekerheid met zich meebrengt. Bovendien beschikken jullie over een grote vrijheid in het uitwerken van creatieve oplossingen die niet beperkt zijn tot juridische of technische aspecten.
Het samen komen tot een oplossing voor het conflict, bevordert eveneens de instandhouding van de relatie onderling naar de toekomst toe. De dialoog tussen jullie wordt op een constructieve manier hersteld en helpt jullie om conflicten in de toekomst te vermijden.

 

Wat is nog belangrijk om weten?
Bemiddeling gebeurt steeds op vrijwillige basis. Jullie dienen beiden bereid te zijn om het conflict via bemiddeling te willen oplossen en willen daar ook actief en constructief aan meewerken. Dat wil ook zeggen dat jullie op elk moment kunnen beslissen om een einde te stellen aan de bemiddeling.
De bemiddelaar is neutraal en onpartijdig en heeft geen belang bij de uitkomst van het conflict.
Bemiddeling is strikt vertrouwelijk. Alles wat gezegd en geschreven wordt gedurende de bemiddeling, maar ook alle documenten die door jullie worden overgemaakt, zijn strikt vertrouwelijk en kunnen niet gebruikt worden in een eventuele procedure.

 

 Voor welke conflicten kunnen jullie bij ons terecht?

Echtscheiding of beëindiging van wettelijke of feitelijke samenwoning
Ouderschapsplan
Meningsverschillen met en/of over de kinderen

Wanneer je beslist uit elkaar te gaan, komt er heel wat op je af. Je beleeft een emotionele rollercoaster en tegelijkertijd dient er zoveel geregeld te worden. Als bemiddelaar geef ik de nodige juridische informatie en begeleid ik jullie in het maken van concrete afspraken. Jullie beslissen met andere woorden zelf over jullie toekomst en die van jullie kinderen. Jullie afspraken neem ik op in de (echt)scheidingsovereenkomst of in een ouderschapsovereenkomst na samenwonen als er enkel een regeling voor de kinderen dient te worden uitgewerkt. Wanneer jullie beiden akkoord zijn, wordt de overeenkomst ingediend bij de familierechtbank. Dit is optioneel voor samenwonenden.
Ik geloof er heel sterk in dat bemiddelde oplossingen zeker bijdragen in een gezondere ex-partnerrelatie en in een duurzamere ouderrelatie na (echt)scheiding.

 

Vorige pagina

Conflicten binnen het nieuw samengestelde gezin
Een nieuw samengesteld gezin is een complex gegeven. Er komen twee gezinsculturen samen, elk met haar eigen verleden en gewoontes. Hoe vindt iedereen zijn eigen plek? Hoe maken we goede afspraken met elkaar? Hoe stemmen we alle agenda’s op elkaar af? Hoe regelen we het financieel? Geen evidentie situatie, noch voor de (plus)ouders, noch voor de kinderen. Als bemiddelaar kan ik jullie helpen om op een constructieve manier met elkaar te communiceren en echt te luisteren naar elkaar. We onderzoeken waar jullie nood aan hebben, waar jullie bezorgd om zijn, wat jullie belangrijk vinden om te komen tot goede afspraken waardoor er harmonie en rust gevonden wordt in jullie nieuwe gezin waar iedereen zich thuis kan voelen.

 

Erfenisconflicten
Meningsverschillen tussen broers en zussen bij voorbeeld over de zorg voor ouders
Geschillen binnen een familiebedrijf

Zijn jullie het als broers en zussen niet eens over de zorg voor jullie hulpbehoevende ouders? Heeft de erfenis van één van jullie ouders ruzie veroorzaakt waardoor er een breuk is ontstaan in de familie? Zijn er geschillen die al jaren aanslepen waardoor het contact stroef loopt of er gewoon geen contact meer is? Is er een conflict gerezen binnen het familiebedrijf? Geraken jullie er niet uit hoe het verder moet?

Kom eens praten. Als bemiddelaar kan ik jullie als neutrale derde helpen om de communicatie op een gezonde manier terug te herstellen. Er is ruimte voor iedereen om zijn of haar standpunt rustig uit te leggen. We kijken samen naar wat jullie belangrijk vinden en we zoeken samen naar de gepaste oplossingen voor jullie problemen. Bemiddeling kan ervoor zorgen dat jullie relatie terug wordt hersteld en jullie krijgen handvaten om conflicten naar de toekomst toe te vermijden.

maja roch

Isabelle Theunissen
Familiaal Bemiddelaar & Scheidingsconsulente
meer info

Di - AV
Wo - VM - NM

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bel Maja Roch 0479 - 660 196

 

 

 Vorige pagina