“Find the simplicity in the chaos, the harmony in discord
In the midst of the difficulty, lies the opportunity.”

A. Einstein.


Wat is bemiddeling en waarom zou je het doen?

Bemiddeling is het proces waarbij een neutrale en onafhankelijke tussenpersoon in vertrouwelijkheid twee of meerdere mensen begeleidt via gesprekken om te komen tot een overeenkomst of een afspraak. Het gaat over relatie – of communicatiemoeilijkheden, het contactherstel tussen ouder en kind of over de (echt)scheiding.
Een bemiddelaar geeft de juiste aandacht, tijd en ruimte om constructief met elkaar te praten en meer inzicht in het emotionele (verwerkings)proces van de ander te krijgen. Ook wanneer de richting, die jullie inslaan nog niet duidelijk is en emoties vaak opspelen na een aanhoudend onevenwicht, is het ontzettend belangrijk om erover te praten. De bemiddelaar stelt verbindende vragen, zodat jullie elkaar beter kunnen begrijpen, jullie standpunt duidelijk kunnen uiten en conflicten in de toekomst kunnen vermijden.

Deze bemiddelaar gaat af op jullie ritme en fase van verwerking. Ze kan ook afspraken op papier zetten, zelfs een ouderschapsovereenkomst (na samenwonen) of een volledige echtscheidingsovereenkomst door onderlinge toestemming (na huwelijk) indienen bij de Familierechtbank.

Deze bemiddelaar doet ook gesprekken met kinderen vanaf 10j en gaat met het kind en de hond wandelen om het kind een stem te geven, indien gewenst. Mag een kind een stem uiten in het eigen proces en/of dat van de ouders? Ook een (herstel)gesprek tussen ouder-kind kan georganiseerd worden om verschillende redenen. Informeer u hierover bij mij. Laat het kind niet het ‘kind van de rekening zijn’ en speel de kinderen niet uit in jullie ouderlijk conflict door eigen emotie de bovenhand te laten nemen.
Leg jullie toekomst ook niet in handen van de rechter of een advocaat, die voor jullie beslist. Door de juiste vragen te horen op het juiste moment, kan een sfeer van vertrouwen gecreërd worden, die toelaat in een opbouwende sfeer de spanning te verminderen.
Ik sta ervoor dat mensen de rechtbank, een advocaat of een drastisch einde zonder communicatie vermijden. Dit proces is veel goedkoper, sneller en efficiënter! 

Bemiddelen gaat over oplossingsgericht in het leven staan en open bespreken wat moeilijk is. Het gaat over het teruggeven van een conflict aan mensen, die niet (constructief) communiceren. We zijn het een beetje verleerd… het ‘pallaveren’ zoals de Afrikaanse wijzen onder een boom, die met de mensen zelf moeilijke onderwerpen op een duurzame manier oplossen.


Werkwijze

Kom graag langs voor een kennismakingsgesprek, laat het gesprek bezinken en laat me weten of en wanneer we verdergaan.
Gaat het over een echtscheiding, dan probeer ik na het eerste gesprek zo snel mogelijk tot een echtscheidingsovereenkomst te komen, die rekening houdt met jullie gevoeligheden en noden, zodat jullie de ruimte op een andere manier verlaten dan wanneer jullie binnenkwamen.

Gaat het over de communicatie, dan geef ik een platform om te ventileren, uit te spreken wat nog niet op tafel ligt en treed ik verbindend op, zodat meer begrip kan ontstaan voor het andere standpunt.

Katrien Sansen familiaal bemiddelaar Elan-Groepspraktijk Merksem

Katrien Sansen
Familiaal Bemiddelaar

Meer info

Ma - NM
Di - VM

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bel katrien sansen Elan-Groepspraktijk Merksem 0478 - 420 697

 

 

 

 

 Vorige pagina