daphne surink in Elan Groepspraktijk Merksem

Daphne Surink
Psycholoog &
Psychotherapeut & Supervisor
Volwassenen, jongeren

Di - VM - NM en AV
Vr - VM - NM en AV 

mail Daphne Surink Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bel Daphne Surink 0487 - 47 34 07

Therapeutische begeleiding gaat bij mij verder dan enkel spreken. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar continu, en ik maak hier dankbaar gebruik van in de begeleiding. Ik streef naar een integratieve aanpak vanuit de Klinische Neuropsychologie en Interactionele Vormgeving (I.V. Therapie), waarbij ik me laat inspireren door verschillende invalshoeken vanuit een cliëntgerichte basis.

MEDISCH-WETENSCHAPPELIJK (EVIDENCE-BASED,
waarbij de nadruk ligt op technieken die breed zijn onderzocht en bewezen effectief bij tal van aandoeningen.
Brainspotting: een techniek waarbij vastgelopen circuits in het brein terug in beweging worden gebracht. Deze techniek is voortgekomen uit EMDR, wat het een zeer geschikte techniek maakt om enkelvoudig en complex trauma te verwerken. Het kan evenzeer ingezet worden bij tal van andere aandoeningen, afhankelijk van de hulpvraag en jou als cliënt.
Mindfulness based cognitive therapy (MBCT): door middel van huiswerkopdrachten en gedragsexperimenten wordt er verandering aangebracht. Dit alles vanuit een Mindful houding, wat wil zeggen een milde, niet-oordelende basishouding. Zeer aangeraden bij angst- en stemmingsstoornissen (vb. depressie).
Dialectische gedragstherapie (DGT): ook hier wordt door middel van huiswerkopdrachten en praktische handvatten gewerkt de balans van aanvaarding en verandering. Onderzocht en effectief bij borderline persoonlijkheidsstoornis, verslaving, angst- en stemmingsstoornissen.

FILOSOFISCH, waarbij er aandacht is voor het niet-weten en niet-begrijpen, het bouwen van hypotheses en  inzicht krijgen in de oorsprong van de problemen.
Inzicht verkrijgen, associëren, analyseren: samen exploreren en nadenken om meer begrip te krijgen voor je situatie en de problemen die zich voordoen.

LICHAAMSGERICHT, het lichaam staat centraal en hiermee wordt gewerkt.
Sensorimotor psychotherapy: door middel van lichaamsoefeningen inzicht verkrijgen en verandering aanbrengen. Dit kunnen grote en kleine lichaamsoefeningen zijn, eventueel met huiswerkopdrachten.
Meditatie, focussen: we laten ons leiden door jouw lichaam en geest en wat ze op dit moment nodig hebben. Met open geest gaan we samen nieuwsgierig op onderzoek uit.
Ademhalingstechnieken: bij een te hoge activatie van het systeem (bijv. paniek, angst) is het aangewezen de juiste ademtechnieken te leren en te oefenen.
Zandspel: soms kunnen we moeilijk woorden geven. Door met het zand in interactie te gaan, kunnen we vanuit het niet-weten en niet-begrijpen tot mooie inzichten komen.

RELATIONEEL, waar nodig betrekken we belangrijke personen uit je leven in het proces, of kom je samen.
Mentaliseren: een vaardigheid het eigen en andermans gedrag in termen van interne mentale toestanden te zien. Elkaar beter kunnen aanvoelen en begrijpen om de kwaliteit van de relatie te bevorderen.
Hechting: inzicht krijgen in hoe je zelf in relatie tot anderen handelt en hoe je je doorgaans in relaties voelt. Problemen die hierbij voorkomen zijn een laag zelfbeeld, onzekerheid, lusteloosheid, extreme emoties.
Opstellingen: door de situatie neer te zetten op tafel kun je het van een afstand te bekijken en tot nieuwe inzichten en keuzes komen.

De authentieke, evenwaardige en respectvolle relatie tussen jou als cliënt en mij als therapeut staat centraal.

Intake en psychologische begeleiding (NL/EN) bij:

Depressie
Paniekaanvallen en angststoornissen

Burn-out, stressklachten

Gender en identiteit
Ziekte (ook hersenletsel) en pijn
Traumaverwerking
Levensvragen, "vastlopen"
Nazorg na klinische opname

Relationele problemenDiagnostiek

Yoga & Meditatie 

Collega's kunnen bij mij terecht voor Supervisie, lees verder


Mijn persoonlijke webpagina op: psycholoog.be

Erkenning psychologencomissie: Daphne Surink

Vorige pagina