daphne surink in Elan Groepspraktijk Merksem

Daphne Surink
Psycholoog &
Psychotherapeut & Supervisor
Volwassenen, jongeren

Di - VM - NM en AV
Vr - VM - NM en AV 

mail Daphne Surink Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bel Daphne Surink 0487 - 47 34 07

Therapeutische begeleiding gaat bij mij verder dan enkel spreken. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar continu, en ik maak hier dankbaar gebruik van in de begeleiding. Ik streef naar een holistische aanpak, waarbij ik me laat inspireren door verschillende theorieën. Tijdens mijn studie neuropsychologie heb ik mij gespecialiseerd in de werking van het brein. Op dit moment ben ik in opleiding aan de Educatieve Academie tot Therapeut in de Interactionele Vormgeving. Als I.V. therapeut is het mijn taak om de juiste "ingang" te vinden bij de cliënt, en maak ik gebruik van methodieken uit verschillende therapeutische stromingen. In deze integratieve benandering staat een authentieke en respectvolle relatie met de cliënt centraal. Daarnaast heb ik mij door de Ayurvedische traditie laten inspireren en ben ik yoga gaan studeren in India.

Omdat ons lichaam al onze ervaringen tot op celniveau opslaat, zijn yogahoudingen, ademoefeningen en meditatie uiterst geschikt om het therapeutisch proces te ondersteunen. Ook op andere manieren laat ik het lichaam aan bod komen tijdens de therapie. Hiervoor gebruik ik creatieve materialen zoals zand, klei, tekenspullen, verf, ... Vanuit het gesprek komt ook gedragstherapeutische ondersteuning aan bod. Dit kan zijn in de vorm van praktische oefeningen, (huiswerk)opdrachten etc.

Voor de keuze van aanpak laat ik me vooral leiden door de reden van aanmelding, de persoonlijke voorkeur van de cliënt en het type problematiek.

Intake en psychologische begeleiding (NL/EN) bij:

 Depressie, angst
 Burn-out, stressklachten
 Ziekte en pijn
 Interculturele relaties
 Neuropsychologisch beeld bijv. na CVA, ongeval
 Neurodegeneratieve aandoeningen,
   bijv. dementie en Alzheimer
 Gender en identiteit
 Levensvragen, "vastlopen"

Diagnostiek

Yoga & Meditatie 

Collega's kunnen bij mij terecht voor Supervisie, lees verder


Mijn persoonlijke webpagina op: psycholoog.be

Erkenning psychologencomissie: Daphne Surink

Vorige pagina