dominiek voets 02

Dominiek Voets
Contextueel Psychotherapeute
Volwassenen
stopt begin 2020 in Elan

Ma - NM en AV
Za - VM 

mail Dominiek Voets Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bel Dominiek Voets 0485 - 540 444

Het gaat in het leven niet om het vinden van de juiste antwoorden, maar om het stellen van de juiste vragen.

Iedereen loopt wel eens vast in het leven en soms kom je er niet alleen uit. Dan kan het helpen om hierover in gesprek te gaan met iemand die naar je luistert, met je meekijkt en je helpt om inzichten te krijgen in moeilijke situaties.
Voor mij is therapie een ontmoeting tussen twee mensen. Vanuit dialoog wil ik samen met jou op zoek gaan naar wat er voor jou op dit moment belangrijk is. Elke persoon, elke ontmoeting is uniek en iedere vraag is anders. Ik werk daarom ook niet steeds op dezelfde manier, maar probeer mij af te stemmen op wat jij nodig hebt. Daarnaast probeer ik telkens om integer en authentiek aanwezig te zijn. Hierin vind ik het belangrijk om een respectvolle werkrelatie na te streven.

Ik ben opgeleid als contextueel psychotherapeut. Het contextuele gedachtegoed stelt dat een persoon verbonden is met zijn of haar ruimere context (gezin van herkomst, huidig gezinsleven, vrienden, relaties,…); hierin zijn verleden, heden en toekomst ook verbonden. Mensen hebben elkaar nodig om mens te zijn, om te ontwikkelen, om zich geliefd en waardevol te voelen. Het belang van rechtvaardigheid en vertrouwen in een relatie is een belangrijk aspect.
Ik heb daarnaast nog verschillende andere opleidingen genoten, zoals gedragscounseling, werken met duplo’s, lichaamsgericht werken,... en blijf me graag verder verdiepen en uitdagen.

Tijdens mijn gesprekken maak ik graag gebruik van materialen, zoals duplo-poppen, beelden, tekeningen,… Soms is taal onvoldoende en dan kan dit een hulpmiddel zijn om elkaar beter te begrijpen.

Je kan bij mij terecht voor:

Emotionele klachten: depressie, angsten, zich geblokkeerd voelen, stress, burn-out, levensmoeheid...
Vragen rond identiteit: zelfbeeld, zelfvertrouwen, geaardheid, …
Gevoel vast te lopen in het leven
Gedragsproblemen: agressie, impulsiviteit, eetstoornissen, zelfverwonding, piekeren, verslaving, …
Moeilijkheden in contact: assertiviteit, moeite om kwaliteitsvolle relaties te onderhouden, zich eenzaam voelen, …
Verwerking: rouw, levenscrisis, ziekte, handicap, schuld, onvruchtbaarheid, …
Zingeving- en levensfaseproblemen
Moeilijkheden in partnerrelaties
Moeilijkheden in het gezin
Problemen op het werk

Vorige pagina