elke humblet

Elke Humblet
Seksuoloog &
Systeemtherapeut

Volwassenen

Ma - VM - NM
Wo -
AV
Do - VM - NM

Contact gelieve per e-mail:
mail Elke Humblet Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bel Elke Humblet 0495 - 22 57 52

Hallo, ik ben Elke, Seksuologe en Systeem­therapeut-Psychotherapeut. Ik ben licentiaat in de Familiale en Seksuologische Wetenschappen (erkend als Klinisch Seksuoloog door de VVS – Vlaamse Vereniging voor Seksuologie) en licentiaat in de Wijsbegeerte. Verder volg ik een opleiding als psychotherapeut (Systeemtherapie, Interactie­academie, Antwerpen) en starte ik in januari 2017 met de opleiding Psychotraumatologie bij BIP (Belgisch Instituut voor Psychotrauma­tologie).

Soms komen we in ons leven op een punt dat we het even niet meer weten. We hebben vragen, kunnen niet verder, zitten met een probleem…
Soms heeft dit iets te maken met relaties en/of seksualiteit:
Problemen in je relatie
Communicatieproblemen
Opwindingsstoornissen
Pijn bij het vrijen, problemen bij het klaarkomen
Leeftijd en seksualiteit
Verschil in seksueel verlangen
Seksuele identiteit en oriëntatie en/of voorkeur
Seksualiteitbeleving
Traumatische ervaringen op seksueel vlak
...

Soms zijn er andere dingen aan de hand:
Problemen met zelfbeeld en/of zelfvertrouwen
Verwerking van traumatische ervaringen
Emotionele problemen
Identiteit en zingeving
Levensfaseproblematiek
Neerslachtigheid
Verlies en rouw


Voor veel mensen is de stap om hulp te zoeken niet evident. Praten over je leven, je persoon, zeker wanneer de dingen niet lopen zoals je wilt, vraagt veel moed. Maar soms kom je er zelf niet uit, en dan is het prima dat je hulp zoekt.
Wat mag je verwachten? Afhankelijk van de problematiek kom je alleen of als koppel in begeleiding. Een consultatie bij mij bestaat enkel uit een gesprek, wat ook de aard van je probleem is. We gaan op zoek naar waar jij precies mee zit, naar een mogelijke oorzaak, maar vooral ook naar hoe je ermee om kan gaan of hoe je het op kan lossen. Deze gesprekken bieden je ruimte om stilt e staan bij wat je denkt en voelt. Een therapie kent geen vast verloop, iedere persoon is uniek en heeft zijn eigen weg te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat we samen op zoek moeten gaan naar de beste aanpak voor jou. Je mag van mij verwachten dat ik met een open geest naar je verhaal luister en zonder te (ver)oordelen met jou op pad ga.
Bij seksuele problemen gaan psychologische en lichamelijke factoren vaak hand in hand. Daarom is het belangrijk een brede kijk te hanteren. Soms is een doorverwijzing naar of samenwerking met een gyneacoloog, uroloog, kinesitherapeut,… nodig. Maar ook bij andere problemen is samenwerking met andere professionals (psycholoog, psychiater, arts,…) soms wenselijk. Dit gebeurt uiteraard steeds in onderling overleg met jou en wordt door mij verder opgevolgd.

Vorige pagina