maja roch

Isabelle Theunissen
Familiaal Bemiddelaar & Scheidingsconsulente

Di - AV
Wo - VM - NM

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bel Maja Roch 0479 - 660 196

“Wat ons overkomt, definieert ons niet,
wel hoe we ermee omgaan” 

Hallo, ik ben Isabelle, van harte welkom.

Een goed gesprek kan wonderen verrichten. We leren het van kleins af aan en toch is praten op een verbindende manier vaak heel moeilijk gebleken, zeker als we verzeild zijn geraakt in een conflictsituatie waarbij de emoties vaak hoog oplopen.
Als neutrale gids help ik jullie om te communiceren niet met het oog op winnen en gelijk krijgen, maar wel om echt te luisteren naar elkaar en te leren omgaan met verschillen om van daaruit samen te werken naar oplossingen waar jullie zich allebei kunnen in vinden. Openheid en transparantie vormen daarbij de basis. Ik geloof in de positieve kracht van mensen. Als bemiddelaar stimuleer ik jullie om die kracht in te zetten om uit het conflict te geraken.

Hoe verloopt nu zo’n bemiddeling?
In geval van scheidingsbemiddeling krijgen jullie vooraf een checklist met een overzicht van alle te regelen aspecten.
In een eerste verkennend gesprek ga ik na waar jullie tegen aanlopen, geef ik de nodige informatie in verband met het geschil en is er ruimte voor al jullie vragen. Ik leg uit wat bemiddeling is en op welke manier ik jullie kan helpen en begeleiden. Aan het eind van dit gesprek beslissen jullie samen of jullie verder willen gaan met de bemiddeling. In de daaropvolgende gesprekken gaan we dieper in op de verschillende kwesties en ondersteun ik jullie om rekening houdend met wat voor elk van jullie belangrijk is, uiteindelijk te komen tot weloverwogen afspraken waar jullie beiden achter staan. Deze afspraken worden indien gewenst opgenomen in een bemiddelingsakkoord dat vervolgens ter homologatie op de rechtbank kan worden neergelegd.

Met welke hulpvragen kunnen jullie bij mij terecht?

Scheidingsbemiddeling (meer info)
Conflicten binnen het nieuwe samengestelde gezin (meer info)
Familieconflicten (meer info)

Wie ben ik?
Ik ben een enthousiaste en toegewijde mensenluisteraar met juridische achtergrond en 20 jaar managementervaring in een eigen bedrijf in de artisanale koekjesindustrie. Ik heb een aantal keren in mijn leven het roer drastisch omgegooid op professioneel vlak, maar er is wel één constante en dat is mijn interesse in mensen en relaties. Hoe gaan we met mekaar om en welke impact hebben onze gedachten, onze woorden en ons gedrag op onszelf en op de onderlinge relatie met mensen. Ik vermoed dat ik zelf niet steeds een goede communicator ben geweest vooral omdat ik de dingen die echt in mij speelden, vaak niet durfde te benoemen, terwijl het juist zo belangrijk is om te uiten wat je voelt en wat je nodig hebt. De kennismaking met de kracht van bemiddeling was een openbaring voor mij. In mijn opleiding leerde ik technieken om op een andere manier te spreken en ook te luisteren naar mensen en ondervond er aan den lijve wat een cadeau je daarmee aan mensen kunt geven. Mensen beluisteren, begrijpen, begeleiden en verbinden, dat geeft mij energie en daar zal ik mij in blijven verdiepen.
Ik heb rechten en notariaat gestudeerd. Ik ben erkend familiaal bemiddelaar en bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken en praktijkbegeleider bij Mediv (Mediation Instituut Vlaanderen).
Ik volgde de opleiding vernieuwend coachen en de opleiding tot SAM coach (script-as-methode).

 Vorige pagina