Katrien Sansen familiaal bemiddelaar Elan-Groepspraktijk Merksem

Katrien Sansen
Familiaal Bemiddelaar

Ma - NM
Di - VM

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bel katrien sansen Elan-Groepspraktijk Merksem 0478 - 420 697

'There is a crack in everything, that's how the light gets in.'

(Leonard Cohen)

Na 12 j als erkend familiaal bemiddelaar geraakte ik als ex-advocaat doordrongen van de essentie van het woord en het grote belang van bemiddeling tussen mensen. De terechtwijzing of correctie bij een rechtzaak werkt niet constructief of kijkt niet naar de communicatie in de toekomst. Bemiddeling doet dat wèl. Het heeft ook vele andere, positieve neveneffecten, zoals een goede oplossing voor beide ouders, een verbeterde communicatie en een goedvoelen over de toekomst.
Na 6j verblijf in Zimbabwe, Zuidelijk Afrika, waar ik de voordelen van bemiddeling heb ontdekt in multiculturele contexten, begeleidde ik zes jaar mensen bij de verwerking van een schokkende gebeurtenis in de dienst slachtofferhulp, CAW Antwerpen (2007-12).
Als bemiddelaar besef je hoe essentieel het is voor mensen om te ventileren wat leeft en een vlotte verwerking te doorlopen. De voorbije jaren had ik me aangesloten bij Triangel, multidisciplinair centrum in Borsbeek, waar ik in deskundigen onderzoeken mensen begeleidde bij moeilijk lopende verblijfsregelingen van kinderen.

Bemiddelen gaat over oplossingsgericht in het leven staan en open bespreken wat moeilijk is. Het gaat over het teruggeven van een conflict aan mensen, die niet (constructief) communiceren. We zijn het een beetje verleerd… het ‘pallaveren’ zoals de Afrikaanse wijzen onder een boom, die met de mensen zelf moeilijke onderwerpen op een duurzame manier oplossen. Als ervaringsdeskundige heb ik een zeer goed lopende communicatie met de vader van mijn kinderen. De communicatie en de mate van conflict na een echtscheiding, zijn cruciaal voor het ‘goedvoelen’ van de ouders en de kinderen in de toekomst. Daar kom ik voor op.

Kom graag langs voor een kennismakingsgesprek, laat het gesprek bezinken en laat me weten of en wanneer we verdergaan.
Gaat het over een echtscheiding, dan probeer ik na het eerste gesprek zo snel mogelijk tot een echtscheidingsovereenkomst te komen, die rekening houdt met jullie gevoeligheden en noden, zodat jullie de ruimte op een andere manier verlaten dan wanneer jullie binnenkwamen.

Gaat het over de communicatie, dan geef ik een platform om te ventileren, uit te spreken wat nog niet op tafel ligt en treed ik verbindend op, zodat meer begrip kan ontstaan voor het andere standpunt. Ik volg geen vast stramien, enkel in samenspraak met jullie.

 

Vorige pagina