sarah van thillo

Sarah Van Thillo
Psychologe & Kindertherapeute i.o.
Kinderen, jongeren, gezinnen

Ma - NM en AV
Za - NM

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bel Sarah Van Thillo 0468 - 297 185

Hallo, ik ben Sarah, psychologe en kinder­therapeute i.o.

Als kinder­therapeute werk ik zowel met kinderen (vanaf 4 à 5 jaar) en jongeren als met de ouders. Als ouder ben je steeds een bijzonder belangrijke partner binnen de therapie voor je kind. De stap om hulp in te schakelen wanneer het niet gaat zoals je zou willen of wanneer je bezorgdheden hebt is niet gemakkelijk. Ik vind het belangrijk om hierin samen op weg te gaan. Ik zal uitgebreid stilstaan bij al jullie vragen en verwachtingen, en we zullen ook stilstaan bij de dingen die goed lopen en waar jullie kracht uit halen. Overleg met anderen (school, huisarts, kinderpsychiater, …) kan hierbij vaak aangewezen zijn, dit telkens met de toestemming van zowel ouders als kind.
In 2011 ben ik afgestudeerd als klinisch psychologe aan de UGent. In september 2017 ben ik gestart aan mijn 4-jarig postgraduaat psychotherapie: jeugd en context aan de Universiteit Antwerpen, een integratieve opleiding in de Experiëntiële en Ontwikkelingsgerichte Kinder- en Jeugdpsychotherapie. 
Mijn expertise ligt bij hechting, loyaliteitsconflicten (bv. bij een echtscheiding), emotionele en/of gedragsproblemen.

Hoe gaan we van start?

Tijdens een eerste gesprek zitten we samen om een duidelijk beeld te krijgen van de vragen en verwachtingen. Samen gaan we op zoek naar wat de gepaste hulp is voor jou of jouw gezin. Voor kinderen jonger dan 14 jaar ligt de beslissing bij jou als ouder om je zoon of dochter al onmiddellijk mee te brengen, vanaf 14 jaar is het wenselijk dat zij bij dit eerste gesprek aanwezig zijn.
Bij de start van een therapie is het belangrijk dat ik jullie zo goed mogelijk leer kennen om een duidelijk therapieplan te kunnen opstellen. Het proces voorgaand aan het therapieplan omvat in totaliteit 5 à 8 sessies: 1 à 2 oudersessies, 4 à 6 kindsessies. Tijdens dit proces zitten we niet stil en zal je mogelijks al veranderingen gewaar worden. Na dit proces zitten we samen om een mogelijks therapieplan op te stellen: dit kan gaan over speltherapie, gesprekstherapie, ouderbegeleiding, … afhankelijk van de noden en doelen. Mogelijks dient er geen therapieplan opgesteld te worden omdat er reeds voldoende verandering bewerkstelligd werd tijdens het voorafgaande proces.

Er is een terugbetaling vanuit de verschillende mutualiteiten, met uitzondering van CM.

Vorige pagina