'The Mind is like Tofu, it tastes like whatever you Marinate it in.'
(Sylvia Boorstein)
Ik geloof heel erg in de veerkracht van de mens, zijn verlangen om te groeien en zichzelf te ontwikkelen. In het moeilijke ligt ook steeds een kans naar iets anders. Therapeutische begeleiding zie ik als een samenwerking waarbij jij de verantwoordelijkheid voor jouw leven opneemt. Ben je bereid om naar jezelf te kijken, dan heb je de belangrijke eerste stap al gezet. Ik loop als gids graag een eindje met je mee op jouw pad.
Bij de kennismaking verkennen we samen wat je hier brengt. Misschien weet je heel helder wat je doel is en wat je nodig hebt of misschien hebben we wat tijd nodig om duidelijk te krijgen wat je vraag precies is. Zo'n eerste gesprek is vrijblijvend: er is een 'match' nodig, het is belangrijk dat we allebei het gevoel hebben dat we samen verder kunnen. Dan bekijken we wat we van elkaar verwachten en maken we concrete afspraken.
Elke cliënt is anders en heeft iets anders nodig. Ik heb geen standaard begeleidingspakket, maar stem me af op jouw verhaal en vraag. Ik luister, ga in dialoog en stel je vragen om je te helpen stilstaan bij wie jij bent, meer inzicht te krijgen in wat er zich afspeelt in je hoofd, in de wisselwerking tussen gedachten en gevoelens. We kijken bv naar patronen en overtuigingen, hoe die ons parten kunnen spelen en vooral hoe we die kunnen bijstellen, hoe we onze 'mindset' kunnen veranderen. Mijn aandacht gaat ook naar de wisselwerking tussen jou en mij, naar hoe ik jou en onze interactie ervaar en naar het grotere geheel waar jij deel van uitmaakt: wat gaat er goed in je leven, wat is er moeilijk, wat zou je anders willen, hoe is het tussen jou en je relaties, enz. Ik nodig je uit om dingen anders te bekijken en anders aan te pakken in het dagelijks leven, en kan je ook concrete methodes en oefeningen aanreiken. Alles gebeurt steeds in overleg, jij beslist telkens hoe we verder gaan.
Heb je het gevoel vast te zitten, je weg niet meer te vinden, vraag je je af of dit het nu is? Bots je vaak op hetzelfde en vraag je je af hoe dat komt? Heb je veel last van kritische stemmen? Laat je over je grenzen heenlopen? Of is er een concrete aanleiding: verlies, afscheid, grote verandering(en), nieuwe levensfase, uitgeput en overwerkt, stress, depressief, burn-out, moeilijke relatie(s), communicatieproblemen,...
Welkom met deze en andere vragen rond zelfbeeld, relaties, identiteit, ...
Mijn achtergrond:
Ik werk(te) als psychotherapeut met jongeren en als therapeut en coach met vrouwen met en na burn-out en rond menopauze, individueel en in groep, als yogadocent, als groepsbegeleider en vormingswerker rond allerlei communicatiethema's (oa assertiviteit, conflicthantering) en langer geleden ook in de culturele sector, de horeca en de televisiewereld. Ik heb veel interesses en leer heel graag bij. Op dit moment volg ik de psychotherapie-opleiding Interactionele Vormgeving (Educatieve Academie, Berchem) en in mijn rugzak zitten ook volgende opleidingen: Gestalttherapie (IVC), verschillende coachopleidingen, oa rond Burn-out en Stress (-preventie), Yoga docent, Begeleiden van groepen en teams, Bachelor Gezinswetenschappen, kortere opleidingen en trainingen rond Oplossingsgerichte en Narratieve Therapie, Mindfulness, en in een ver verleden een artistieke opleiding in de Vrije Grafiek.
Ik ben aangesloten bij de VVTIV (beroepsvereniging voor therapeuten).
Doorheen de jaren was/ben ik ook ervaringsdeskundige in het land van burn-out, depressie, ADD en hoge prikkelgevoeligheid. Evengoed heb ik aan den lijve ondervonden hoe sterk die zelfgenezende kracht is die we allemaal in ons hebben. Mijn persoonlijk proces gecombineerd met een levenslange fascinatie voor de mens in zijn doen en laten, heeft geleid tot waar ik nu sta.
Ik vind het heel waardevol om mensen in hun proces te mogen begeleiden. Wat zet mensen in gang? Wat zet hen vast? Wat speelt er allemaal mee, wat zit er onder de oppervlakte? Uitermate boeiend vind ik dat. Altijd is er uiteindelijk zoveel meer mogelijk dan we denken... Ik word blij wanneer ik mensen dichter bij zichzelf zie komen, zich meer bewust worden van wie ze zijn en wat hun kracht is.