daphne surink in Elan Groepspraktijk Merksem

Daphne Surink
Psycholoog &
Psychotherapeut & Supervisor
Volwassenen, jongeren

Di - VM - NM en AV
Vr - VM - NM en AV 

mail Daphne Surink Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bel Daphne Surink 0487 - 47 34 07

Therapeutische begeleiding gaat bij mij verder dan enkel spreken. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar continu, en ik maak hier dankbaar gebruik van in de begeleiding. Ik streef naar een integratieve aanpak vanuit de Klinische Neuropsychologie en Interactionele Vormgeving (I.V. Therapie), waarbij ik me laat inspireren door verschillende invalshoeken vanuit een cliëntgerichte basis.

MEDISCH-WETENSCHAPPELIJK (EVIDENCE-BASED,
waarbij de nadruk ligt op technieken die breed zijn onderzocht en bewezen effectief bij tal van aandoeningen.
Brainspotting: een techniek waarbij vastgelopen circuits in het brein terug in beweging worden gebracht. Deze techniek is voortgekomen uit EMDR, wat het een zeer geschikte techniek maakt om enkelvoudig en complex trauma te verwerken. Het kan evenzeer ingezet worden bij tal van andere aandoeningen, afhankelijk van de hulpvraag en jou als cliënt.
Mindfulness based cognitive therapy (MBCT): door middel van huiswerkopdrachten en gedragsexperimenten wordt er verandering aangebracht. Dit alles vanuit een Mindful houding, wat wil zeggen een milde, niet-oordelende basishouding. Zeer aangeraden bij angst- en stemmingsstoornissen (vb. depressie).
Dialectische gedragstherapie (DGT): ook hier wordt door middel van huiswerkopdrachten en praktische handvatten gewerkt de balans van aanvaarding en verandering. Onderzocht en effectief bij borderline persoonlijkheidsstoornis, verslaving, angst- en stemmingsstoornissen.

FILOSOFISCH, waarbij er aandacht is voor het niet-weten en niet-begrijpen, het bouwen van hypotheses en  inzicht krijgen in de oorsprong van de problemen.
Inzicht verkrijgen, associëren, analyseren: samen exploreren en nadenken om meer begrip te krijgen voor je situatie en de problemen die zich voordoen.

LICHAAMSGERICHT, het lichaam staat centraal en hiermee wordt gewerkt.
Sensorimotor psychotherapy: door middel van lichaamsoefeningen inzicht verkrijgen en verandering aanbrengen. Dit kunnen grote en kleine lichaamsoefeningen zijn, eventueel met huiswerkopdrachten.
Meditatie, focussen: we laten ons leiden door jouw lichaam en geest en wat ze op dit moment nodig hebben. Met open geest gaan we samen nieuwsgierig op onderzoek uit.
Ademhalingstechnieken: bij een te hoge activatie van het systeem (bijv. paniek, angst) is het aangewezen de juiste ademtechnieken te leren en te oefenen.
Zandspel: soms kunnen we moeilijk woorden geven. Door met het zand in interactie te gaan, kunnen we vanuit het niet-weten en niet-begrijpen tot mooie inzichten komen.

RELATIONEEL, waar nodig betrekken we belangrijke personen uit je leven in het proces, of kom je samen.
Mentaliseren: een vaardigheid het eigen en andermans gedrag in termen van interne mentale toestanden te zien. Elkaar beter kunnen aanvoelen en begrijpen om de kwaliteit van de relatie te bevorderen.
Hechting: inzicht krijgen in hoe je zelf in relatie tot anderen handelt en hoe je je doorgaans in relaties voelt. Problemen die hierbij voorkomen zijn een laag zelfbeeld, onzekerheid, lusteloosheid, extreme emoties.
Opstellingen: door de situatie neer te zetten op tafel kun je het van een afstand te bekijken en tot nieuwe inzichten en keuzes komen.

De authentieke, evenwaardige en respectvolle relatie tussen jou als cliënt en mij als therapeut staat centraal.

Intake en psychologische begeleiding (NL/EN) bij:

Depressie
Paniekaanvallen en angststoornissen

Burn-out, stressklachten

Gender en identiteit
Ziekte (ook hersenletsel) en pijn
Traumaverwerking
Levensvragen, "vastlopen"
Nazorg na klinische opname

Relationele problemenDiagnostiek

Yoga & Meditatie 

Collega's kunnen bij mij terecht voor Supervisie, lees verder


Mijn persoonlijke webpagina op: psycholoog.be

Erkenning psychologencomissie: Daphne Surink

Vorige pagina

elke humblet

Elke Humblet
Seksuoloog &
Systeemtherapeut

Volwassenen

Ma - VM - NM
Wo -
AV
Do - VM - NM

Contact gelieve per e-mail:
mail Elke Humblet Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bel Elke Humblet 0495 - 22 57 52

Hallo, ik ben Elke, Seksuologe en Systeem­therapeut-Psychotherapeut. Ik ben licentiaat in de Familiale en Seksuologische Wetenschappen (erkend als Klinisch Seksuoloog door de VVS – Vlaamse Vereniging voor Seksuologie) en licentiaat in de Wijsbegeerte. Verder volg ik een opleiding als psychotherapeut (Systeemtherapie, Interactie­academie, Antwerpen) en starte ik in januari 2017 met de opleiding Psychotraumatologie bij BIP (Belgisch Instituut voor Psychotrauma­tologie).

Soms komen we in ons leven op een punt dat we het even niet meer weten. We hebben vragen, kunnen niet verder, zitten met een probleem…
Soms heeft dit iets te maken met relaties en/of seksualiteit:
Problemen in je relatie
Communicatieproblemen
Opwindingsstoornissen
Pijn bij het vrijen, problemen bij het klaarkomen
Leeftijd en seksualiteit
Verschil in seksueel verlangen
Seksuele identiteit en oriëntatie en/of voorkeur
Seksualiteitbeleving
Traumatische ervaringen op seksueel vlak
...

Soms zijn er andere dingen aan de hand:
Problemen met zelfbeeld en/of zelfvertrouwen
Verwerking van traumatische ervaringen
Emotionele problemen
Identiteit en zingeving
Levensfaseproblematiek
Neerslachtigheid
Verlies en rouw


Voor veel mensen is de stap om hulp te zoeken niet evident. Praten over je leven, je persoon, zeker wanneer de dingen niet lopen zoals je wilt, vraagt veel moed. Maar soms kom je er zelf niet uit, en dan is het prima dat je hulp zoekt.
Wat mag je verwachten? Afhankelijk van de problematiek kom je alleen of als koppel in begeleiding. Een consultatie bij mij bestaat enkel uit een gesprek, wat ook de aard van je probleem is. We gaan op zoek naar waar jij precies mee zit, naar een mogelijke oorzaak, maar vooral ook naar hoe je ermee om kan gaan of hoe je het op kan lossen. Deze gesprekken bieden je ruimte om stilt e staan bij wat je denkt en voelt. Een therapie kent geen vast verloop, iedere persoon is uniek en heeft zijn eigen weg te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat we samen op zoek moeten gaan naar de beste aanpak voor jou. Je mag van mij verwachten dat ik met een open geest naar je verhaal luister en zonder te (ver)oordelen met jou op pad ga.
Bij seksuele problemen gaan psychologische en lichamelijke factoren vaak hand in hand. Daarom is het belangrijk een brede kijk te hanteren. Soms is een doorverwijzing naar of samenwerking met een gyneacoloog, uroloog, kinesitherapeut,… nodig. Maar ook bij andere problemen is samenwerking met andere professionals (psycholoog, psychiater, arts,…) soms wenselijk. Dit gebeurt uiteraard steeds in onderling overleg met jou en wordt door mij verder opgevolgd.

Vorige pagina

 
nikki sleeckx 06

Nikki Sleeckx
Diëtiste & Voedingsdeskundige

Stopt eind mei 2021,
vanaf heden cliëntenstop

Do - AV
Za 
- NM 

mail Nikki Sleeckx Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bel Nikki Sleeckx 
0479 374 722 

‘Reading without reflecting is like eating without digesting.’ (Edmund Burke)

Hallo, ik ben Nikki, de jongste uit een gezin van 3 meisjes.
Ik behaalde mijn diploma als diëtiste en voedings­deskundige aan de AP-Hogeschool te Antwerpen. Naast mijn zelfstandige praktijk werk ik als diëtiste en bewegingscoach bij een fit- en gezondheids­centrum. 

Gepassioneerd door gezonde voeding, besloot ik om voedings- en dieetkunde te studeren. Het lijkt mij een uitdaging om haalbaar wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies te geven omdat iedereen vandaag de dag met allerlei tegenstrijdige informatie over gezonde voeding wordt overspoeld.

Ben jij op zoek naar meer informatie of hulp over:

Gezonde voeding
Overgewicht en obesitas
Voeding bij hart –en vaatziekten (hoge cholesterol, verhoogde triglyceriden)
Voeding bij hypertensie (of hoge bloeddruk)
Spijsverteringsproblemen: maag- en darmklachten
Vegetarisme en veganisme
Emo-eten 

dan kan ik jou hiermee verder helpen.

Hoe gaan we aan de slag?


Stap 1: Via mail of telefoon contacteer je me om een eerste afspraak vast te leggen. Vermeld alvast je hulpvraag, zodat ik je nog gerichter kan helpen.

Stap 2: Gedurende het eerste consult bespreken we je hulpvraag uitgebreid. Ook neem ik een voedingsanamnese af, zodat ik een klaar beeld krijg van je huidige eet- en leefgewoonten. Dit eerste gesprek neemt een uurtje in beslag. Op basis van deze gegevens stel ik een persoonlijk, gevarieerd en evenwichtig voedingsadvies op. Dit advies overlopen we samen op de tweede consultatie. 

Stap 3: In samenspraak bepalen we de verdere opvolgconsulten, deze duren telkens 30 minuten. Tijdens deze gesprekken begeleid ik je verder bij het volgen van het voedingsadvies. Tips en adviezen over recepten, voedingsetiketten lezen, juiste voeding kopen, … komen hier allemaal aan bod.Ik ben lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD) en ben erkend door het RIZIV.
Op mijn website staat er een uitgebreid overzicht van alle opleidingen die ik heb gevolgd.

Website: www.dietiste-nikki.be
Facebookpagina: www.facebook.com/dietisteNikkiSleeckx/

Vorige pagina

magali renier

Magali Renier
Logopediste

MaNM - AV
Wo - VM - NM
Do - NM - AV

mail Magali Renier Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bel Magali Renier 0468 - 295 666

 

 

In 2011 studeerde ik af als logopediste aan de Lessius Hogeschool in Antwerpen (nu Thomas More). Al vroeg in de opleiding ervaarde ik dat ik het liefst met kinderen wilde werken. Om me hierin nog wat verder te verdiepen, volgde ik de BANABA opleiding ‘Zorgverbreding en Remediërend leren’ op de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Deze opleiding rondde ik af in 2012. Kort daarna ben ik gestart als zelfstandige logopediste. Om up to date te blijven met de nieuwste kennis en ontwikkelingen probeer ik regelmatig bijscholingen te volgen. Daarnaast ben ik lid van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten.

In de behandeling staat het kind centraal, maar een goede samenwerking tussen de school, de ouders en de therapeut is belangrijk om tot een optimale begeleiding van uw kind te komen. Daarnaast is ook het welbevinden van het kind belangrijk. Tijdens de therapie zal er op een zo speels mogelijke manier gewerkt worden, om zo de motivatie van uw kind te bewaren.

logo typ10In augustus 2020 volgde ik de opleiding TYP-10. Via deze cursus kunnen we kinderen in 10 lessen blind leren typen, en dit op een leuke en speelse manier. Voor meer informatie hieromtrent kan u contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorige pagina

 
els taeymans 02

Els Taeymans
Klinisch psychologe & Psychotherapeute
(jong)volwassenen, koppels

Di - VM - NM
Do - VM - NM 

mail Els Taeymans Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bel Els Taeymans 0483 - 22 35 14

Mijn naam is Els Taeymans en ik ben klinisch psychologe en systeem­therapeute. Ik ben afgestudeerd in 1995 aan de Vrije Universiteit Brussel en heb de specialisatie systeemtherapie aan de Interactie Academie in Antwerpen afgerond in 1999.

Mijn werkwijze
Bij de kennismaking omschrijven we in een of enkele gesprekken zo duidelijk mogelijk waar je last van hebt. We zoeken naar je wensen tot verandering, je doelstellingen en je behoeften.
Hieruit volgen afspraken, een eerste voorstel over de thema’s waaraan gewerkt kan worden en een eerste indicatie over de aanpak hiervan.
Therapie is maatwerk: er wordt gezocht naar wat helpend kan zijn voor jou, op dat moment in je leven, met jouw specifieke vragen, in jouw contexten en zijnde wie jij bent op dat ogenblik.
Regelmatig wordt afgetoetst of je tevreden bent over de manier van werken en of je een goed gevoel hebt bij de gesprekken.

Vanuit een systeemtheoretisch denken word jij in een breder kader geplaatst. De impact van je omgeving op jou en omgekeerd – jouw invloed op je omgeving – wordt mee in rekening gebracht.
Gedrag, gevoelens, meningen en visies, waarden en principes, wensen en behoeften van jezelf en van anderen worden in kaart gebracht en verduidelijkt. Terugkerende patronen worden zichtbaar gemaakt.
Soms wordt een andere, helpende kijk op de situatie geboden en krijg je informatie via lectuur of interessante websites.
Indien het bij je past, werken we met concrete opdrachten.
We belichten niet alleen wat moeilijk loopt maar ook wat goed gaat. Je sterke kanten worden aangesproken.

Overleg met belangrijke derden, zoals een partner, ouders of kinderen, een huisarts, andere hulpverleners… is mogelijk indien nodig en gewenst. Dit gebeurt enkel na bespreking met jou, met uitzondering van een noodsituatie. Achteraf wordt dit overleg met derden met jou besproken.

 Thema’s
 Burn out, stress
 Perfectionisme
 Relatiemoeilijkheden
 Rouw, verlieservaringen
 Leven met (onverklaarde) lichamelijke klachten
 Problemen eigen aan het studeren en student zijn
 Identiteitsvragen
 Levensvragen/beslissingsmoeilijkheden
 Depressiviteit, melancholie, angst

Doelgroep
(jong)volwassenen (vanaf 18 jaar)
koppels

Ervaring
Meer dan 20 jaar ervaring als psychotherapeute in een zelfstandige praktijk en tijdelijke opdrachten in een centrum algemeen welzijnswerk en een centrum geestelijke gezondheidszorg, de Universiteit Antwerpen en het Universitair Ziekenhuis Antwerpen .


Erkenning
Erkend door de psychologencommissie (erkenningsnummer: 652103902)
Lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen
Lid van de Belgische Federatie van Psychologen 

Vorige pagina