elke humblet

Elke Humblet
Seksuoloog &
Systeemtherapeut

Volwassenen

Do - VM - NM

Contact gelieve per e-mail:
mail Elke Humblet Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bel Elke Humblet 0495 - 22 57 52

Hallo, ik ben Elke, Seksuologe en Systeem­therapeut-Psychotherapeut. Ik ben licentiaat in de Familiale en Seksuologische Wetenschappen (erkend als Klinisch Seksuoloog door de VVS – Vlaamse Vereniging voor Seksuologie) en licentiaat in de Wijsbegeerte. Verder volg ik een opleiding als psychotherapeut (Systeemtherapie, Interactie­academie, Antwerpen) en starte ik in januari 2017 met de opleiding Psychotraumatologie bij BIP (Belgisch Instituut voor Psychotrauma­tologie).

Soms komen we in ons leven op een punt dat we het even niet meer weten. We hebben vragen, kunnen niet verder, zitten met een probleem…
Soms heeft dit iets te maken met relaties en/of seksualiteit:
Problemen in je relatie
Communicatieproblemen
Opwindingsstoornissen
Pijn bij het vrijen, problemen bij het klaarkomen
Leeftijd en seksualiteit
Verschil in seksueel verlangen
Seksuele identiteit en oriëntatie en/of voorkeur
Seksualiteitbeleving
Traumatische ervaringen op seksueel vlak
...

Soms zijn er andere dingen aan de hand:
Problemen met zelfbeeld en/of zelfvertrouwen
Verwerking van traumatische ervaringen
Emotionele problemen
Identiteit en zingeving
Levensfaseproblematiek
Neerslachtigheid
Verlies en rouw


Voor veel mensen is de stap om hulp te zoeken niet evident. Praten over je leven, je persoon, zeker wanneer de dingen niet lopen zoals je wilt, vraagt veel moed. Maar soms kom je er zelf niet uit, en dan is het prima dat je hulp zoekt.
Wat mag je verwachten? Afhankelijk van de problematiek kom je alleen of als koppel in begeleiding. Een consultatie bij mij bestaat enkel uit een gesprek, wat ook de aard van je probleem is. We gaan op zoek naar waar jij precies mee zit, naar een mogelijke oorzaak, maar vooral ook naar hoe je ermee om kan gaan of hoe je het op kan lossen. Deze gesprekken bieden je ruimte om stilt e staan bij wat je denkt en voelt. Een therapie kent geen vast verloop, iedere persoon is uniek en heeft zijn eigen weg te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat we samen op zoek moeten gaan naar de beste aanpak voor jou. Je mag van mij verwachten dat ik met een open geest naar je verhaal luister en zonder te (ver)oordelen met jou op pad ga.
Bij seksuele problemen gaan psychologische en lichamelijke factoren vaak hand in hand. Daarom is het belangrijk een brede kijk te hanteren. Soms is een doorverwijzing naar of samenwerking met een gyneacoloog, uroloog, kinesitherapeut,… nodig. Maar ook bij andere problemen is samenwerking met andere professionals (psycholoog, psychiater, arts,…) soms wenselijk. Dit gebeurt uiteraard steeds in onderling overleg met jou en wordt door mij verder opgevolgd.

Vorige pagina

 
magali renier

Magali Renier
Logopediste

MaNM - AV
Wo - VM - NM
Do - NM - AV

mail Magali Renier Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bel Magali Renier 0468 - 295 666

 

 

In 2011 studeerde ik af als logopediste aan de Lessius Hogeschool in Antwerpen (nu Thomas More). Al vroeg in de opleiding ervaarde ik dat ik het liefst met kinderen wilde werken. Om me hierin nog wat verder te verdiepen, volgde ik de BANABA opleiding ‘Zorgverbreding en Remediërend leren’ op de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Deze opleiding rondde ik af in 2012. Kort daarna ben ik gestart als zelfstandige logopediste. Om up to date te blijven met de nieuwste kennis en ontwikkelingen probeer ik regelmatig bijscholingen te volgen. Daarnaast ben ik lid van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten.

In de behandeling staat het kind centraal, maar een goede samenwerking tussen de school, de ouders en de therapeut is belangrijk om tot een optimale begeleiding van uw kind te komen. Daarnaast is ook het welbevinden van het kind belangrijk. Tijdens de therapie zal er op een zo speels mogelijke manier gewerkt worden, om zo de motivatie van uw kind te bewaren.

logo typ10In augustus 2020 volgde ik de opleiding TYP-10. Via deze cursus kunnen we kinderen in 10 lessen blind leren typen, en dit op een leuke en speelse manier. Voor meer informatie hieromtrent kan u contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorige pagina

 
els taeymans 02

Els Taeymans
Klinisch psychologe & Psychotherapeute
(jong)volwassenen, koppels

Di - VM - NM
Do - VM - NM 

mail Els Taeymans Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bel Els Taeymans 0483 - 22 35 14

Mijn naam is Els Taeymans en ik ben klinisch psychologe en systeem­therapeute. Ik ben afgestudeerd in 1995 aan de Vrije Universiteit Brussel en heb de specialisatie systeemtherapie aan de Interactie Academie in Antwerpen afgerond in 1999.

Mijn werkwijze
Bij de kennismaking omschrijven we in een of enkele gesprekken zo duidelijk mogelijk waar je last van hebt. We zoeken naar je wensen tot verandering, je doelstellingen en je behoeften.
Hieruit volgen afspraken, een eerste voorstel over de thema’s waaraan gewerkt kan worden en een eerste indicatie over de aanpak hiervan.
Therapie is maatwerk: er wordt gezocht naar wat helpend kan zijn voor jou, op dat moment in je leven, met jouw specifieke vragen, in jouw contexten en zijnde wie jij bent op dat ogenblik.
Regelmatig wordt afgetoetst of je tevreden bent over de manier van werken en of je een goed gevoel hebt bij de gesprekken.

Vanuit een systeemtheoretisch denken word jij in een breder kader geplaatst. De impact van je omgeving op jou en omgekeerd – jouw invloed op je omgeving – wordt mee in rekening gebracht.
Gedrag, gevoelens, meningen en visies, waarden en principes, wensen en behoeften van jezelf en van anderen worden in kaart gebracht en verduidelijkt. Terugkerende patronen worden zichtbaar gemaakt.
Soms wordt een andere, helpende kijk op de situatie geboden en krijg je informatie via lectuur of interessante websites.
Indien het bij je past, werken we met concrete opdrachten.
We belichten niet alleen wat moeilijk loopt maar ook wat goed gaat. Je sterke kanten worden aangesproken.

Overleg met belangrijke derden, zoals een partner, ouders of kinderen, een huisarts, andere hulpverleners… is mogelijk indien nodig en gewenst. Dit gebeurt enkel na bespreking met jou, met uitzondering van een noodsituatie. Achteraf wordt dit overleg met derden met jou besproken.

 Thema’s
 Burn out, stress
 Perfectionisme
 Relatiemoeilijkheden
 Rouw, verlieservaringen
 Leven met (onverklaarde) lichamelijke klachten
 Problemen eigen aan het studeren en student zijn
 Identiteitsvragen
 Levensvragen/beslissingsmoeilijkheden
 Depressiviteit, melancholie, angst

Doelgroep
(jong)volwassenen (vanaf 18 jaar)
koppels

Ervaring
Meer dan 20 jaar ervaring als psychotherapeute in een zelfstandige praktijk en tijdelijke opdrachten in een centrum algemeen welzijnswerk en een centrum geestelijke gezondheidszorg, de Universiteit Antwerpen en het Universitair Ziekenhuis Antwerpen .


Erkenning
Erkend door de psychologencommissie (erkenningsnummer: 652103902)
Lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen
Lid van de Belgische Federatie van Psychologen 

Vorige pagina

 
nikki sleeckx 06

Nikki Sleeckx
Diëtiste & Voedingsdeskundige

Stopt eind mei 2021,
vanaf heden cliëntenstop

Do - AV
Za 
- NM 

mail Nikki Sleeckx Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bel Nikki Sleeckx 
0479 374 722 

‘Reading without reflecting is like eating without digesting.’ (Edmund Burke)

Hallo, ik ben Nikki, de jongste uit een gezin van 3 meisjes.
Ik behaalde mijn diploma als diëtiste en voedings­deskundige aan de AP-Hogeschool te Antwerpen. Naast mijn zelfstandige praktijk werk ik als diëtiste en bewegingscoach bij een fit- en gezondheids­centrum. 

Gepassioneerd door gezonde voeding, besloot ik om voedings- en dieetkunde te studeren. Het lijkt mij een uitdaging om haalbaar wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies te geven omdat iedereen vandaag de dag met allerlei tegenstrijdige informatie over gezonde voeding wordt overspoeld.

Ben jij op zoek naar meer informatie of hulp over:

Gezonde voeding
Overgewicht en obesitas
Voeding bij hart –en vaatziekten (hoge cholesterol, verhoogde triglyceriden)
Voeding bij hypertensie (of hoge bloeddruk)
Spijsverteringsproblemen: maag- en darmklachten
Vegetarisme en veganisme
Emo-eten 

dan kan ik jou hiermee verder helpen.

Hoe gaan we aan de slag?


Stap 1: Via mail of telefoon contacteer je me om een eerste afspraak vast te leggen. Vermeld alvast je hulpvraag, zodat ik je nog gerichter kan helpen.

Stap 2: Gedurende het eerste consult bespreken we je hulpvraag uitgebreid. Ook neem ik een voedingsanamnese af, zodat ik een klaar beeld krijg van je huidige eet- en leefgewoonten. Dit eerste gesprek neemt een uurtje in beslag. Op basis van deze gegevens stel ik een persoonlijk, gevarieerd en evenwichtig voedingsadvies op. Dit advies overlopen we samen op de tweede consultatie. 

Stap 3: In samenspraak bepalen we de verdere opvolgconsulten, deze duren telkens 30 minuten. Tijdens deze gesprekken begeleid ik je verder bij het volgen van het voedingsadvies. Tips en adviezen over recepten, voedingsetiketten lezen, juiste voeding kopen, … komen hier allemaal aan bod.Ik ben lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD) en ben erkend door het RIZIV.
Op mijn website staat er een uitgebreid overzicht van alle opleidingen die ik heb gevolgd.

Website: www.dietiste-nikki.be
Facebookpagina: www.facebook.com/dietisteNikkiSleeckx/

Vorige pagina

maja roch

Maja Roch
Psychologe & Systeemtherapeut i.o.
(jong)volwassenen,
gezinnen

Werkt tot eind mei 2022

Wo - AV
Do - AV
Vr  - VM

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bel Maja Roch 0486 - 15 83 50

Ook online sessies (via whereby) mogelijk!

“Feeling lost, crazy and desperate belongs to a good life as much as optimism, certainty and reason.” 
(Alain de Botton)

Op sommige momenten in je leven ben je even de weg kwijt en kan het helpen om er met iemand over te praten.

(Jong-)volwassenen, koppels en gezinnen kunnen bij mij terecht (NL/DE/EN) bij:


Stressklachten, burn-out

Depressieve klachten

Problemen met zelfbeeld, zelfvertrouwen 

Identiteits- en zingevingsvragen

Problemen in relaties

Gezinskwesties

Tijdens een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek en de daaropvolgende sessies bekijken we wat er moeilijk loopt, hoe de klachten zijn ontstaan en wat je juist wil veranderen. Samen gaan we na hoe ik je zou kunnen helpen en bespreken we je verwachtingen omtrent de begeleiding.
Tijdens je individuele proces kan het helpend zijn om een sessie met derden (partner, ouders, kinderen…) in te plannen of met andere betrokken hulpverleners te overleggen. Dit is mogelijk als je dit wenst. Soms is het ook wenselijk om samen in therapie te gaan als koppel, gezin of met belangrijke derden. Hiervoor kan je eveneens bij mij terecht. 
Tijdens het behandelingsproces evalueren we op regelmatige basis samen de begeleiding. Dit om goed op elkaar af te stemmen en op dezelfde lijn te staan qua behandeling.
In 2017 ben ik afgestudeerd als klinisch psychologe aan de Vrije Universiteit Brussel. Sindsdien werkte ik eerst als sociotherapeute en daarna als psychologe op de PAAZ-afdeling van het ZNA Sint-Erasmus ziekenhuis in Antwerpen. Momenteel werk ik als psychologe in het volwassenenteam van het CGG Andante in Berchem. In het najaar van 2019 startte ik met mijn vierjarige opleiding relatie-, gezins- en systeempsychotherapie aan het IPRR. Hiernaast volg ik regelmatig supervisie om me als psychologe en psychotherapeute i.o. verder te ontwikkelen.

Ik ben erkende psychologe bij de psychologencommissie (erkenning: Maja Roch).

Vorige pagina